lauantai 30. toukokuuta 2009

Juoksijan harjoittelunaikainen ruokailu

Juoksijan harjoittelunaikainen ruokailu on aterioiden määrästä, niiden ajoista ja ateriarytmistä koostuva harjoituskokonaisuus. Harjoitteluaikainen ruokailu on juoksijan yksilöllisyyden mukaan määräytyvä kokonaisuus. (Haikola 2003, 428.)

On ruokailta riittävän ajoissa ennen harjoitusta. Raskas ja ravitseva ateria edellyttää pitempää sulatteluaikaa kuin kevyt. Myös edessä olevan rasituksen teho(harjoitus tai kilpailu) ja nautitun ravinnon määrä vaikuttavat. Ruoan sulatteluun varattava aika perustuu urheilijan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. (Haikola 2003, 428.)

KIRJALLISET LÄHTEET:
Haikola, Rolf. 2003. Lasse Virénin menestyksen portaat. Jyväskylä: Ajatus Kirjat. Saatavuus: Oulun kaupunginkirjasto, maakuntakirjasto.