perjantai 29. toukokuuta 2009

Ravinto: Kidneypavut

Kidneypavut (suku phaseolus, heimo Leguminosae) ovat viljeltäviin elintarvikkeisiin kuuluva kasvikunnan tuote. (Tiainen, Väänänen, Mäkelä, Mäkinen & Pöyhönen 1983, 920).

Vihreiden papujen ravintosisältö on
- Hiilihydraatteja 17%,
- Proteiineja 8,5%,
- Rasvaa 0,9% ja
- Energiaa 460 kJ / 100 g. (Rainbow, tuotepakkaus.)

Pohdinta: Rainbow Kidneypapujen valmistus ateriaksi tapahtuu avaamalla tölkki ja valuttamalla säilöntäneste suolaliemi pois. Tämän jälkeen elintarvike huudellaan puhtaalla vedellä. Kidneypapuja voidaan nauttia lämmitettyinä ateria lisukkeina tai viileinä (jääkaappilämpöisinä) salaatin tapaan.

Kidneypavut soveltuvat aterioihin sellaisinaan tai lisukkeina. Kidneypavut voidaan muuskata, jolloin ne vastaavat suutuntumaltaan perunamuusia.

Kidneypapujen proteiinipitoisuus on lähellä jauhelihan tasoa.

KIRJALLISET LÄHTEET:
Rainbow. Ei julkaisuvuotta. Kidneypavut suolaliemessä tuotepakkaus. Italia: Rainbow.
Tiainen, Jorma, O., Väänänen, Juha, Mäkelä, Pekka, Mäkinen, Raili & Pöyhönen, Otto (toim.). 1983. Tietojätti. Jyväskylä: Gummerus ja PA Norstedt & Söners förlag.
Lähettänyt paidaton juoksija oulu klo 5:29