Viimeistelyssä on oleellista palautuminen harjoittelusta sekä viimeisinä päivinä riittävä hiilihydraattien ja nesteen nauttiminen. Kunto on tehty jo ennen viimeistelyä, sitä ei kannata yrittää nostaa. (Heikkilä 2000.)
- Harjoitus: tasavauhtinen 15 - 20 kilometriä; ruokailu normaali
- Harjoitus: lepopäivä; ruokailu normaali
- Harjoitus: 10 kilometriä kilpailuvauhtia kovempaa; ruokailu normaali
- Harjoitus: tasavauhtinen 8 kilometriä kevyt; ruokailu normaali
- Harjoitus: tasavauhtinen 10 kilometriä; ruokailu normaali
- Harjoitus: tasavauhtinen 5 kilometriä; ruokailu hiilihydraattipaasto
- Harjoitus: tasavauhtinen 7 - 8 kilometriä kevyt; ruokailu hiilihydraattitankkaus; juominen hiilihydraattitankkaus
- Harjoitus: lepopäivä; ruokailu hiilihydraattitankkaus; juominen hiilihydraattitankkaus
- Harjoitus: tasavauhtinen 5 kevyt; ruokailu normaali; juominen hiilihydraattitankkaus
- Harjoitus: verryttely kevyt 30 minuuttia; ruokailu normaali; juominen hiilihydraattitankkaus
- Maraton 42,195 kilometriä: ruokailu hiilihydraattiaamiainen; juominen hiilihydraattineste tai vesi.
Katso myös:
Viimeistelyjakson ravinto
KIRJALLISET LÄHTEET:
Suomen Urheiluopisto. Heikkilä, Matti. 2000. Viimeistely maratonille -moniste.