perjantai 26. kesäkuuta 2009

Tulokset internetkyselystä: Onko oululainen tyhmempi kuin Asicsin juoksukenkä?

Internetkyselyn vastaajamäärä (n) oli 11 vastaajaa ja vastausaika 1-26.6.2009. Kyselyn kysymys oli: "Onko oululainen tyhmempi kuin Asicsin juoksukenkä?" ja vastausvaihtoehdon "En tahdo sanoa" oli valinnut vastaajista 0 kappaletta (0%), "Ei" 0 kappaletta (0%), "En osaa sanoa" 1 kappale (9%) ja "Kyllä" 10 kappale (91%). (paidaton juoksija oulu, hakupäivä 26.6.2009.)

Pohdinta: Tämän kyselyn virhelähteitä ovat muun muassa vastaajien pieni lukumäärä sekä se, että vastaajien taustatiedoista ei ole tarkempaa tietoa. Kyselyn tuloksia voidaan pitää suuntaa-antavina. Kysely tulisi toteuttaa uudelleen vastaajamäärän saamiseksi suuremmaksi. Myös vastaajien tunnistaminen tulisi varmentaa tutkimustulosten manipuloinnin ehkäisemiseksi.

Vastaaja-aines on myös todennäköisesti valikoitunut internetin käyttömahdollisuuden mukaan. Tutkimusasetelman mukaan juoksukenkä on "tyhmä kuin saapas" (suomalaiskansallinen idiomi) joka kuvaa hyvin alhaista henkistä suorituskykyä.

Merkittävä tutkimuslöydös on kuitenkin se, että kukaan oululainen (mukaan lukien Oulun yliopiston professorit, Nokia, poliisiviranomainen, Oulun kaupungin kaupunginjohtaja ja varakaupunginjohtajat, Oulun kaupunginvaltuutetut, jne.) ei kiellä sitä, että oululainen on tyhmempi kuin Asicsin juoksukenkä. Toisaalta, tämä sopii hyvin tutkimuslöydökseen.

SÄHKÖISET LÄHTEET:
Paidaton juoksija Oulu. Internetkysely: Onko oululainen tyhmempi kuin Asicsin juoksukenkä?. http://paidatonjuoksijaoulu.blogspot.com/. Hakupäivä 27.6.2009.